Recepten

Linzensalade met peer & prosciutto

Ingrediënten voor 2 personen:
* 75 gr rucola
* 130 gr linzen (uit pot of blik, voorgekookt)
* 6 plakken prosciutto
* 2 rijpe peren
* 10 mozzarella bolletjes
* 2 handjes pecannoten
Voor de honing mosterd dressing:
* 1 flinke tl mosterd
* 1 tl honing
* 2 el goede olijfolie
* sap van 1/2 citroen
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bereidingswijze:
1. Begin met het maken van de dressing door in een kleine schaaltje de mosterd, honing, olie en citroensap te mengen. Zet even opzij.
2. Doe de rucola in een grote schaal. Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel even na. Voeg ze toe aan de rucola.
3. Snij de bolletjes mozzarella fijn en scheur de prosciutto in kleine stukjes. Snij de peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snij daarna in partjes. Hak de pecannoten grof.
4. Verdeel de rucola met de linzen over 2 borden. Maak de salade met linzen af met de mozzarella, prosciutto, peer en een handje pecannoten. Doe tenslotte de honing mosterd dressing erover.