Nieuws

Mooi artikel over de derby S.V.Terheijden – Madese boys

Datum: 17 oktober 2022 - Categorie: Algemeen

Terheijden wint derby met emotioneel randje van Madese Boys: ‘Een van de meest bijzondere wedstrijden die ik heb meegemaakt’

Na acht jaar was het weer zover: de derby tussen Terheijden en Madese Boys. Ondersteunt door veel publiek won Terheijden met 3-1 van Madese Boys. Deze winst werd extra speciaal vanwege de aanwezigheid van een bijzondere supporter langs de zijlijn.

Het sportpark van Terheijden stond bomvol met fans van beide clubs. De groepen fans laten zich met verschillende liederen bijna om de beurt horen. Soms richting elkaar, maar meestal in support voor het favoriete team. Na een vuurwerkshow van te voren, kon de wedstrijd beginnen. Fred Vrolijk, trainer van Terheijden kon genieten van het publiek. ,,De jongens werden alleen maar groter door de support van de mensen langs de zijlijn. Dat is mooi om te zien.”

De vele toeschouwers kregen een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld waarin de uitploeg sterk begon. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd en waren het eerste kwartier de bovenliggende partij”, gaf Madese Boys trainer Arjan Kwaaitaal aan. ,,Hier volgt ook een verdiende voorsprong uit.”

Al na zes minuten schoot de in de zestien vrijstaande aanvoerder Björn de Bruijn de bal in het net. ,,Na deze goal schakelde Terheijden een tandje bij en gaan ze feller spelen. Hier gingen wij alleen niet in mee waardoor Terheijden terug in de wedstrijd komt.” Vrolijk was het eens met de woorden van Kwaaitaal over het feller spelende Terheijden. ,,De beleving en de strijd die ik heb teruggezien op het veld was waanzinnig. Er ontstond een over-mijn-lijk-mentaliteit waarin duidelijk was dat de tegenstander hier geen punten ging halen.”

Bijzondere goal

Net voor rust maakte Ruben Sibon via een klutsmoment uit de corner de 1-1. In de tweede helft had Terheijden minder lang nodig om te scoren. Vijf minuten na de aftrap schoot Jaimy de Koning de bal in de kruising en daarmee Terheijden op voorsprong.

Een goal met een bijzonder verhaal vertelde Vrolijk. ,,De vader van Jaimy, een trouwe supporter van ons, heeft helaas kanker. Vandaag kon hij met de wensambulance aanwezig zijn bij de wedstrijd. Net als hem wilden we vandaag gaan strijden en nooit opgeven. Dat hebben we laten zien. Hierdoor is deze wedstrijd extra speciaal. ”

In de 63ste minuut zorgde wederom Ruben Simon voor de beslissende 3-1. ,,Dit is voor ons enorm teleurstellend”, gaf Kwaaitaal aan. ,,Het doet zeer dat we de vele aanwezige supporters niet hebben kunnen belonen met een overwinning.” Vrolijk is juist enorm blij met de drie punten. ,,Deze winst betekent erg veel voor ons. Dit is echt een van de meest bijzondere wedstrijden die ik heb meegemaakt. Dat we hem dan winnen, met een goal van Jaimy, is prachtig.”