Nieuws

Blijf fit samen met S.V. Terheijden

Datum: 4 februari 2021 - Categorie: Algemeen

Blijf fit samen met S.V. Terheijden

We hopen dat het voetbalseizoen nog niet ten einde is, maar om toch alvast de spieren in beweging te houden tijdens deze vervelende periode, hebben we Blijf fit samen met S.V.T. opgericht (uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen).

Inactiviteit leidt tot verlies van kracht en conditie
Lichamelijke inactiviteit kan al na een paar weken leiden tot verlies van kracht en conditie. Hoe beter je getraind was in het wedstrijdseizoen, des te groter is het conditionele verval in de periode dat de competitie stil ligt. Je herkent wellicht het gevoel van de eerste training in het nieuwe seizoen, dat je tong op je schoenen ligt en dat je de volgende ochtend opstaat met pijnlijke en stijve spieren. Juist dit gevoel moeten we proberen te voorkomen.

Grotere kans op blessures
Uit onderzoek is gebleken dat in rustige voetballoze periodes (zomerstop en corona) de kans op blessures drie keer zo hoog is als je dat vergelijkt met de actieve periode gedurende de competitie. De belangrijkste reden hiervoor is dat je lichaam in deze periodes geen trainingsprikkels meer krijgt. Dat zorgt voor allerlei veranderingen in je lijf. Je hart gaat minder efficiënt pompen en je spieren verwerken zuurstof minder goed. Hierdoor neemt je spierkracht en conditie dus af.

Advies
Wil je optimaal en met minder risico op blessures het seizoen weer opstarten? Dan is het belangrijk om ook tijdens deze voetballoge periode actief te blijven. Bij voetbal is voornamelijk het loopvermogen van belang.

Wat gaan we doen?
S.V. Terheijden gaat je helpen in de komende periode met oefenschema’s, een Strava-hardloopgroep (zien lopen, nodigt uit tot lopen), video’s met oefeningen om sterker te worden, blessure behandelingen bij een fysio en zelfs voedingsadviezen.

Houd onze social media-kanalen in de gaten, en doe mee!

#samenfitcoronadoormetsvt