Nieuws

Aan de aftrap: Tim Ovington

Datum: 18 februari 2021 - Categorie: Algemeen

Deze week staat Tim Ovington aan de aftrap, onze nieuwe rubriek waarin we elke week iemand in de spotlight zetten.

Tim is jarenlang lid geweest van S.V. Terheijden, maar is nu de beheerder van De Cour geworden en organiseert veel activiteiten voor alle kids van ons dorp en daarbuiten. Zoals bijvoorbeeld de Courtjes Outdoor Games die deze week starten vanuit S.V. Terheijden. Ook is De Cour sponsor geworden van onze club. Alle reden dus om Tim eens aan de aftrap te zetten!

De voetbalcarrière van Tim
Toen ik 15 was kwamen wij als gezin vanuit Schotland in Terheijden wonen. In Schotland heb ik bij BVO Aberdeen gevoetbald, maar gek genoeg was mijn jongensdroom altijd om bij Terheijden te kunnen voetballen. En nog specifieker; samen met Nikica Ivanek. Daar voetbalde ik altijd tijdens mijn vakanties in Nederland me. En wow, dat soort voetballers kende ik niet in Schotland!
Vanaf mijn 17e stond ik in het eerste van S.V. Terheijden en was ik ongeveer 4 jaar trotse aanvoerder. Na geweldige jaren met Cees Damen als trainer verloor ik helaas mijn plezier in het spelletje toen er een bepaalde trainer kwam (ik zal geen namen noemen).
Na een uitstapje naar zaterdagclub Zwaluwe, kwam ik terug om met alle oud 1 spelers te voetballen in het derde van Terheijden. Dat was echt genieten. We tikte echt iedereen weg en wonnen zelfs de beker met gemak.
Nu speel ik bij een zondag 4e klasser in Giessenburg – of all places! Ik heb het plezier weer teruggevonden en hier voetbal ik op het gemakje als laatste man. De Cypie van Ginneken-rol 😉

Mooiste herinnering aan S.V. Terheijden
Ik wil er graag twee met jullie delen.
1. De polonaise lopen op de velden van Steenbergen.
We speelde tegen Steenbergen 1 en die konden bij winst kampioen worden. Ik zat op mijn 16e bij Willy Rovers op de bank met Eric van de Velden. Ik sprak met hem af dat als we erin zouden komen dat we een polonaise zouden lopen als we scoorden. Dat lukte. We liepen met heel het team de polonaise en de beelden hebben we zelfs nog ha ha!
Na de wedstrijden kwamen zelfs mooie vrouwen de handtekening vragen van Jaap Rasenberg op plekken die ik als jochie nog nooit gezien had!
2. Ons bekeravontuur met Cees Damen. We wisten keer op keer ploegen te verslaan die 3 a 4 klassen hoger speelden dan wij! Zelfs mijn grandma kwam vanuit Engeland naar de halve finale kijken, maar ik was helaas geblesseerd. Dat was echt een domper. Uit bij Kloetinge stonden er scouts, cameraploegen en misschien wel 1000 man langs de kant. Genieten!

De favoriete club van Tim
Heb ik eerlijk gezegd niet. Ik vind Ajax in Europa altijd mooi om te zien. Of Liverpool in de Premier League. Schots voetbal volg ik ook nog, omdat er oud-ploeggenoten nu bij Glasgow Rangers en Celtic spelen.

De favoriete speler van Tim
Spelers zoals Iniesta, Frenkie De Jong en Jason Joosen;). Die weten eigenlijk 4 stappen voor de rest van het veld wat er gaat gebeuren. Pure voetballers met weinig poespas.

De favoriete snack van Tim
Er is niks zo lekker als een broodje bal met mayo, toch?! Ik zou het ook lekker vinden om verse broodjes te zien in de kantine.

Als laatst zou ik graag nog een compliment willen geven aan iedereen die betrokken is met deze nieuwe frisse wind die door de club waait momenteel. Het is een genot om dat van een afstandje te volgen en iedereen voelt zich echt weer welkom bij de club. Respect en veel succes met alles.