Nieuws

150 jeugdspelers en -speelsters leggen met succes parcourstraining af

Datum: 10 februari 2021 - Categorie: Algemeen

150 jeugdspelers en -speelsters leggen met succes parcourstraining af

Het was nog even spannend wanneer ‘Koning Winter’ zijn intrede zou gaan doen in ons dorp. Gelukkig waren de ‘voetbalweergoden’ ons afgelopen zaterdag (6 februari) wederom gunstig gestemd. Op vrijdagmiddag werd al door veel kinderen gebruik gemaakt van ons kunstgrasveld om zonder enige verplichting samen lekker een balletje te trappen. Leuk om te zien.

Diezelfde vrijdagmiddag werden door Carry, Mario, Jackie en Joop de voorbereidingen getroffen om het trainingsparcours nauwkeurig uit te zetten voor de volgende dag. Letterlijk alle beschikbare materialen van de vereniging (zoals een paar honderd pylonen, goaltjes, stokken, hesjes, emmers, hekjes, hoepels en dominostenen) werden van stal gehaald voor 14 verschillende stationnetjes voor onze jeugd van S.V. Terheijden.

Zaterdagochtend 8.45 start van het parcours!
In vier sessies van één uur werden de verschillende jeugdteams per leeftijdscategorie verder onderverdeeld in kleinere groepjes om vervolgens een heuse onderlinge battle aan te gaan. De laatste uitleg werd door Joop gegeven aan de begeleiding en onze jeugd, voordat het startsein werd gegeven. Diverse vormen werden op fanatieke wijze afgewerkt, zoals: dribbel battle om pylonen heen, battle slalommen om de poortjes, drijven met de bal (langere afstand), als team ballen overpakken zijwaarts en onder/boven en naar de overkant brengen en behendigheidsspellen, zoals bal onder de voetzool (links/rechts en naar voren en achterwaarts), bowlen (pionnen omverschieten), voetgolf en voor de allerkleinsten ook een doolhofspel. Uiteraard alles met de bal. Bij het dominospel werden de hersentjes gekraakt en voor sommigen best wel een lastige opdracht omdat ze niet wisten hoe dit spel gespeeld moest worden. Tsja kids, dat is weer even wat anders dan FIFA op de computer.

Na afloop van het parcours werd iedere jeugdspeler en jeugdspeelster nog getrakteerd op een zakje snoep, chips en/of een drankje.

We konden wederom terugkijken op een zeer geslaagde, actieve dag. Echt supergaaf om de jeugd zo lekker enthousiast bezig te zien. Het woord ‘uniek’ is hier zeker op zijn plaats. Kaderleden bedankt.

Een sportieve voetbalgroet,

Technische Commissie S.V. Terheijden