Nieuwbouw

Nieuwbouw kleedkamers

Het is eindelijk zover: we zijn gestart met de nieuwbouw van de kleedkamers. Na weken van voorbereiding, de oude kleedkamers werden leeggehaald en het ballen- en washok werden ontmanteld, was het tijd om het pand doormidden te zagen. De oude kleedkamers zijn inmiddels al ver gesloopt. We zullen hier geregeld een update plaatsen over het bouwproces.

We hebben niet gekozen voor traditionele nieuwbouw maar voor het bouwen met boxen. The Box System is een innovatieve speler in de markt van verplaatsbare en flexibele modulaire bouw. We hebben The Box System als een prettige bouwpartner ervaren. Alles was bespreekbaar en dit gaf ons de mogelijkheid alles naar eigen wens in te richten.

Een stukje achtergrond over de manier van bouwen:

VAN VASTGOED…

Het leven verandert in snel tempo. We zijn ons inmiddels bewust van de kwetsbaarheid van de aarde, de economie en ons dagelijks leven. Alles wat we doen heeft effect op onze planeet, de kwaliteit van ons leven en de omgeving waarin we leven. Het leven is onvoorspelbaar maar ook kansrijk. Het leven is dynamischer dan ooit. Dit heeft ook zijn effect op de woningmarkt en huisvesting in het algemeen. Er is een groeiende vraag en noodzaak naar huisvesting die snel, aanpasbaar en duurzaam gebouwd kan worden. De traditionele manier van bouwen heeft hier geen antwoord op. Die denkt in lange termijnen, is kostbaar en langzaam. Daarom noemen we het ook vastgoed. Vastgoed is kostbaar. Meer en meer mensen hebben moeite om ‘naar inkomen en behoefte’ woonruimte te vinden. Huishoudens worden steeds kleiner en alleen wonen is straks onbetaalbaar. De nieuwe dynamiek vraagt om nieuwe oplossingen.

…NAAR FLEXGOED

We hebben een nieuwe vorm van huisvesting nodig. Niet in plaats van de bestaande vormen, maar ernaast. Een flexibele vorm van huisvesten als antwoord op de dynamiek van het leven. Een flexibele schil van huisvesten die kan meebewegen met de behoefte. Flexgoed. Compacte huisvesting, betaalbaar, kwalitatief en duurzaam. Huisvesting die verplaatsbaar en aanpasbaar is. Huisvesting die vooral ook snel te produceren, snel te verplaatsen en snel aan te passen is.

Naast huisvesting, wordt deze manier van bouwen inmiddels ook gebruikt bij kantoorpanden, scholen en retail. S.V.Terheijden is het eerste project waarbij kleedkamers zullen worden gerealiseerd.