Escaperoom

Hoeveel cijfers zitten er in onderstaande tekst?

Guido Weijers mag alsnog proefvoorstelling met publiek houden

Guido Weijers

Cabaretier Guido Weijers uit Breda mag alsnog een proefvoorstelling gaan houden met publiek. Op zaterdag 20 februari speelt hij voor verschillende groepen van in totaal 500 bezoekers. Eerder werd de testvoorstelling nog uitgesteld door de nieuwe coronabeperkingen.

 

De Bredanaar speelt de voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht waarbij het publiek wordt verdeeld in drie groepen van 250, 200 en 50 bezoekers. Deelnemers doen maximaal 48 uur voor het evenement een coronatest en tonen vooraf een negatief testresultaat. De show begint die zaterdagmiddag om twee uur.

De show van Weijers maakt onderdeel uit van een breder experiment. Vanaf 15 februari beginnen in Utrecht verschillende proefevenementen met honderden bezoekers. Zo wordt ook geëxperimenteerd met zakelijke congressen en voetbalwedstrijden. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar een manier om grote evenementen veilig te kunnen laten plaatsvinden.

In december heeft Weijers zijn oudejaarsconference gegeven. Die opnames werden gedaan zonder publiek. “Totaal onwennig”, noemde de cabaretier die ervaring eerder. “Het blijft fietsen met een lekke band.” Toch verwacht Weijers het komend jaar zijn shows weer met veel publiek te kunnen vieren.