nevel
Windkracht: 4m/s W

Vrouwen met monsterscore naar volgende bekerronde

Beker wedstrijd 22-12-2013:  Terheijden Vr 1 – Virtus Vr 1. Uitslag 9 – 3.

Met steeds meer instroom vanuit onze eigen jeugd (deze keer werd Lara van Meer vergezeld door Hanna Buijnsters) traden we met 12 dames, nog steeds niet allemaal fit, aan voor de volgende bekerkraker. Tegenstander Virtus, ook spelend in de 4e klasse was gezien hun uitslagen en eindstand van de competitie goed te vergelijken met ons team. De opstelling gaf weer een aantal noodgedwongen wijzigingen, maar niemand die zich daar druk over maakt. Als je kunt voetballen kun je op veel plaatsen terecht. Extra aandacht werd gevraagd voor het vanaf de eerste minuut fel beginnen en druk zetten op de tegenstander. Proberen snel een doelpuntje te maken zodat het allemaal wat makkelijker voetbalt. Instemmend geknik doet ons geloven dat de boodschap is aangekomen. De tegenstander mag aftrappen met de wind in de rug. Vanaf de eerste minuut fel beginnen werd iets te letterlijk opgepikt. De eerste 10 seconden krijgt Virtus vanaf de middenstip niets in de weggelegd om richting onze sluitpost Milou te lopen. Gelukkig mist onze tegenstander deze toch wel grote kans. Als we al niet wakker waren werden we dat wel vanwege de wakkerschuddende aanmoedigingen vanaf de zijkant. Als er ooit kwartjes zijn horen vallen dan was het wel deze mooie zondagmorgen. Als door een of meerdere wespen gestoken komt onze ploeg op stoom en binnen een kleine 5 minuten staat het 3- 0 voor de thuisploeg.

De eerste zorgen glijden van ons af en een makkelijke wedstrijd lijkt in het verschiet te liggen. Uiteraard is dit dan niet het geval. Iedereen wil ineens scoren en voor de goal komen, met als gevolg een heleboel spelers rondom het 16 meter gebied. Dan wordt het zeker niet gemakkelijker voetballen. Wetend dat je dan het veld breed moet houden en de bal het werk moet laten doen is op de training al een bijna gewoonte. Nu dit nog toepassen tijdens wedstrijden. Gezien het verschil in kwaliteit wordt de rust met 6 – 0 bereikt.

Niet verslappen, inzet blijven geven en vooral blijven voetballen. Het hoeft geen 10 – 0 te worden. Beter is het als er goed gevoetbald wordt. Daar leren we meer van. De tweede helft is er een van afgetroefd worden door de tegenstander op basis van inzet en van schitterende acties en opbouwend voetbal van onze kant. Dan kost het toch moeite om na de 9 – 3 einduitslag en de volgende bekerronde, niet even positief kritisch te zeggen dat de tweede helft af en toe niet zo mooi was om naar te kijken. Hier kunnen we zeker nog wat stapjes zetten. De groep kennende zullen ze dit zelf ook wel beseffen dus daar komen we elkaar vast wel tegemoet. Eerst maar eens genieten van dit niet verwachtte succes en met een heerlijk gevoel de feestdagen in. Voor in de nieuwe agenda alvast aankruisen, woensdagavond 8 januari 2013, aanvang 19.45 uur 1e training van 2014.

Carla en Gied.

P.S.

Inmiddels is de begeleiding van ons vrouwenteam verder uitgebreid met een officiële assistent scheidsrechter in de persoon van Maarten.

Maarten heeft ons het afgelopen seizoen al vaak geholpen met “vlaggen” maar is nu dus volwaardig Terheijdenlid. Wij danken hem nu al voor zijn inzet.