[table “” not found /]

geheel bewolkt
Windkracht: 5m/s Z

Vrijwilliger van de maand: Mei 2018

Elke maand hebben we de vrijwilliger van de maand. In deze categorie interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zoals de positieve punten van Terheijden en de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Deze maand is het Johan de Pon die in verschillende functies actief is bij SV Terheijden.

Naam:
    Johan de Pon
   Leeftijd:
    55 jaar
   Functie bij SV Terheijden:
   Coach JO15-2 en webmaster.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Automatisering bij Fedex
Wat is je favoriete top 3 muzieknummers?
1 Thrill is gone – BB King
2 Seven spanish Angels – Willy Nelson & Ray Charles
3 Alle blues en rock.
Van welke club(s) ben je fan?
NAC Breda
Heb je zelf ook gevoetbald? Zo ja welke positie en bij welke club(s)?
Rechts achter en rechts half bij Advendo.

Hoe lang ben je vrijwilliger bij Terheijden?
Ongeveer 8 jaar
Bij welke clubs ben je vrijwilliger geweest, of is Terheijden de enige vereniging?
Op voetbalgebied alleen SVT, en enkele jongeren organisaties.
Waarom ben je vrijwilliger geworden bij Terheijden?
Men had mensen nodig en ik had tijd en vooral zin om iets erbij te doen.
Hoeveel tijd ben je per week kwijt als vrijwilliger?
Nu door mijn werk te weinig, maar 6 uur haal ik wel. En probeer weer meer tijd vrij te maken.
Hoe lang wil je dit nog blijven doen ?
Zo lang ik het gevoel heb dat ik iets bij kan dragen en me niet te veel ga storen aan de negativiteit van sommige mensen.
Voel jij waardering voor je vrijwilligerswerk?
Bij de spelersgroep zeker, sommige randzaken storen me wel maar dat hoort erbij.

Wat is het leukste/grappigste moment wat je hebt meegemaakt als vrijwilliger?
Die kan ik even niet zo ophoesten, hetgeen me het meest bij blijft is de kritiek en het commentaar van sommige mensen, dat is bijna lachwekkend…
Wat vind jij de belangrijkste/positieve kenmerken van SV Terheijden?
Ondanks al het ”geleuter” we toch samen uitkomen op het belangrijkste, het proberen de kinderen (in mijn geval) het zo leuk mogelijk te laten hebben.
Hoe ziet SVT er volgens jou over 10 a 15 jaar uit?
Ik hoop een vereniging met veel verjonging aan bestuurs- en commissie kant. Dit zou de vereniging erg helpen. Aan de kant staan en kritiek hebben is 1, maar het oppakken en de oude garde gaan verjongen is 2.
Waar heb je als vrijwilliger het meeste plezier in?
De lol op het veld, de sfeer met de spelers en het uitzicht op beter voetballen mede dankzij de andere vrijwilligers die daar ook hun steentje in bijdragen.

Heb je nog andere hobby’s?
Motorrijden, en de techniek bijhouden.

Nog verdere aanvullingen?
Ga je vrijwilligers & webmasters eens waarderen in plaats van continue proberen onderuit te halen. Degenen die dit betreft mogen zich aangesproken voelen. Zelfreflectie is een kunst op zich. Er gaan te veel vrijwilligers op de loop voor enkele mensen welke zelf geen kritiek kunnen hebben.

We bedanken Johan voor het meewerken aan deze rubriek.