lichte regen
Windkracht: 6m/s ZW

Terheijden Vrouwen 1 – Raamsdonk Vrouwen 1

“Bescheiden veren voor weer een overwinning”

Een goed gevulde kleedkamer. Steeds meer wedstrijdfitte dames. De betrokkenheid van nog geblesseerden aan de zijlijn als toeschouwer. Carla en ik keken supertrots naar ons “kroost”. Een gezellige warming up waarbij onderling veel werd gelachen en bijgekletst. Zelf even inschieten op keeper Milou. Met haar als aanvoerder, de samen met Carla gemaakte opstelling doornemen. Terug in de kleedkamer wie begint wel en op welke plaats. Een gebruikelijke voorbereiding. Toch voelde het anders. We hadden ruimte om fitte dames aan de kant te houden. Hierdoor kon er vanuit het veld op verzoek gewisseld worden. Luxeprobleem want nu komen we richting ons wisselschema waarbij goede en betere speelsters ook kun rustminuten mogen pakken.

De wedstrijd.

Raamsdonk kwam met fysieke middelen om het ons lastig te maken. Enkele goede, fanatieke dames maar te weinig om ons echt te verontrusten. Met nog niet al te sprankelend voetbal werd het een regelmatige 3 – 0 overwinning. Toeschouwers die op een of andere manier betrokken zijn bij ons team hebben dezelfde gedachten als Carla en ik. We maken nog te weinig gebruik van onze voetballende kwaliteiten. We moeten Raamsdonk niet de ruimte bieden om het ons fysiek lastig te maken. De bal moet rond gaan en in hoog tempo, van voet naar voet. Op de training zijn in oefeningen al deze vaardigheden bij iedereen al te zien geweest. Nu die schroom van ons afgooien om het ook tijdens de wedstrijden te doen. Gelukkig zijn we weer met velen op woensdag- en vrijdagavond om door middel van partijspellen ons nog verder te bekwamen. Stapje voor stapje samen groeien naar nog beter.

Daarom bescheiden veren voor onszelf, want we hebben een mooie overwinning behaald, maar de lat kan nog hoger. We kunnen met deze nagenoeg fitte groep opschakelen. Na 5 maanden van blessureleed zien we een leuke trainingstijd tegemoet, als het veld ons daarbij wil ondersteunen.

Ook niet onbelangrijk om als team sterker en beter te worden (lees hier gewoon je eigen aanwezige kwaliteiten nog beter gebruiken) is om onze speelsters voor Terheijden te behouden. Het zou zonde zijn als er nu meisjes weg zouden gaan en elders op een “hoger” niveau willen gaan voetballen. We proberen juist nu met elkaar vrouwenvoetbal in Terheijden in de lift te krijgen, waarbij ook speelsters van buitenaf graag bij ons willen gaan voetballen.

Eindstand  3 – 0.

Carla en Gied.