Windkracht: 4m/s NNO

Terheijden Vr. 1 – SAB Vr. 1

d2 Uitslag 15 – 0.

“Harsen, Epileren, Bikinilijn”.

Zomaar wat woorden die opgevangen worden tijdens de warming up op een trainingsavond. De scherpe lezer zal begrijpen dat we hier praten over het Vrouwenteam van ons Terheijden. Vandaag stond de wedstrijd tegen de vrouwen 1 van SAB op het programma. In het voorafgaande praatje met de trainer/coach en begeleiding van het Bredase team werd het Carla en ondergetekende al snel duidelijk dat we ons hier wel winstkansen mochten toedelen. SAB was vorig jaar kampioen geworden van de vijfde klasse met enkele goede speelsters. Helaas waren er hiervan enkele afgehaakt, geblesseerd of zwanger geraakt. Hierdoor bleef er een ploeg over met veel enthousiasme en plezier, maar ook veel dames aan het begin van hun carrière.

Met ons Simone weer aangesloten na een lange afwezigheid, kwamen we sterk uit de startblokken. De laatste linie zat goed in elkaar waarbij er goed op elkaar/onze laatste vrouw werd gelet. Assistent scheidsrechter Maarten beleefde een rustige wedstrijd en deed het weinige wat hij moest doen meer dan voortreffelijk. Gezien de tegenstand kwamen we al vrij snel op 2-0 voorsprong die geleidelijk aan in de eerste helft opliep tot 8-0.

In de rust aandacht voor:

1- het proberen te blijven voetballen, ondanks de rustige tegenstand.

2- nog voornamer het met respect blijven benaderen van onze tegenstander. Doe geen gekke dingen ook al vallen er meer doelpunten dan gemiddeld.

In de tweede helft is er volop ruimte om samen met onze tegenstanders er een gezellige wedstrijd van te maken. Met mooie en nog mooiere doelpunten blijft de teller na 90 minuten steken op 15-0. Winnen en verliezen doen we met het hele team dus daarom geen afzonderlijke vermelding van onze doelpuntenmakers. Zo hebben we winst en weer drie punten bij kunnen schrijven bij ons totaal.

Maar de grootste winst zagen wij in het op juiste, correcte, sportieve manier benaderen van de SAB vrouwen 1. Ook dat hoort bij grote speelsters.

Tot zover dit verslagje. Ik (Gied) ga me toeleggen op het scheren van mijn beenharen. Als je in een team wilt passen en erbij wilt horen moet je je aan kunnen passen.

Carla en Gied.

d4