mist
Windkracht: 2m/s Z

Terheijden 1 – SC Hoge Vught 1

Na de winst van vorige week tegen RFC1 mocht Terheijden 1 vandaag aantreden tegen SC Hoge Vught 1.

Vanwege het koude weer moest deze wedstrijd op het kunstgras gespeeld worden. Na een goede warming up (was nodig ook met koude temperaturen) kon de wedstrijd beginnen.

Terheijden begon fel aan de wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet en dit werkte. De bal werd een paar keer veroverd op het middenveld en Terheijden krijgt wat kleine kansjes. Dit sterke begin duurde helaas niet lang voor Terheijden. SC Hoge Vught begon aan de temperatuur te wennen en kwamen steeds beter in de wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde was het SC Hoge Vught wat beter en beter begon te spelen. Terheijden kon hier weinig tegen in brengen. Niet dat SC Hoge Vught heel gevaarlijk werd maar Terheijden creëerden ook heel weinig en speelde veel op de lange bal.

Het was SC Hoge Vught dat op voorsprong kwam. De linker middenvelder van Hoge Vught drong de 16 binnen van Terheijden en legde de bal voor op de spits. De nummer 9 van Hoge Vught hoefde alleen tegen de bal aan te lopen en de 0-1 was een feit. In het restant van de eerste helft gebeurde er verder niet heel veel bijzonders.

De tweede helft ging verder waar de eerste was gebleven. SC Hoge Vught was de bovenliggende partij. Het tweede doelpunt was ook voor Hoge Vught. De gelegenheid rechtsback van de tegenpartij kreeg de bal in de voeten rond 25 meter van de goal. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal richting de goal. In combinatie met de wind die er stond vloog de bal met volle vaart richting de kruising. 0-2. Na het tweede doelpunt kreeg SC Hoge Vught nog wat andere kansen. Deze werden echter niet goed uitgespeeld of de keeper van de thuis ploeg lag in de weg.

Met nog 10 minuten op de klok begon Terheijden weer wat druk te zetten. Er werd hard gewerkt en veel druk gezet. Dit resulteerde in wat kleine mogelijkheden voor Terheijden en een hele grote kans voor Tommy. Helaas voor iedereen die Terheijden een warm hart toedraagt belande de bal op de paal. Buiten want kleine kansjes kwam Terheijden niet meer.

Helaas kon Terheijden de overwinning tegen RFC geen vervolg geven. Toch was het geen ramp om tegen Hoge Vught te verliezen. Hebben veel individuele klasse. Terheijden mag komende week naar Boeimeer. Wat wederom een hele belangrijke wedstrijd is.