zware motregen
Windkracht: 5m/s N

SV Advendo JO15-1 – Terheijden JO15-2

Revanche!! Loopt toch net iets anders.

Na Dinsdag lekker getraind te hebben bij Indoor soccer in Breda en Donderdag een goede training afgewerkt te hebben gingen onze jo15-2 van SV Terheijden vol goede moed naar het naastgelegen Advendo. Vol met revanche gevoelens van de thuis wedstrijd, die naar een ruime voorsprong toch verloren ging.

Lekker weer, een mooi lente zonnetje, een mooi vlak gelegen hoofdveld en natuurlijk de twee teams en de wedstrijd kon beginnen.

SVT begon zoals afgesproken met veel lef en strijd aan de wedstrijd en verdiende de openingsgoal die helaas uitbleef de eerste paar minuten. Na 10  minuten verloren we de wedstrijd uit handen en kwam het vandaag heel sportieve Advendo beter in de wedstrijd. Zei wonnen steeds de duels op het middenveld en SVT kwam niet meer aan voetballen toe.  Halverwege de tweede helft kwamen dan ook de eerste kansen van Advendo, Maar zei stuiten steeds tegen de bijna niet passeerbare doelverdediger van Terheijden ( Freek Roks ). Toch was het Advendo die na een mooie solo vanaf de linkerzijkant  de op dat moment terechte 1-0 maakte. De laatste 5 minuten rechte SVT toch nog hun rug en kwam het nog aan aanvallen toe, zonder echte doelkansen.

2de helft

Na in de rust nieuwe afspraken gemaakt te hebben kwam SV Terheijden weer goed uit de kleedkamer. De ballen op het middenveld werden gewonnen en er werd meer gevoetbald. Hieruit creëerden we veel gevaar op Advendo en konden we veel druk uitoefenen op hun verdediging. Die dit een aantal keren net voor hun 16 meter stopten doormiddel van een overtreding. De hieruit vrijetrappen waren erg gevaarlijk. Deze werden nipt over het goal geschoten. Het publiek van SVT dat vandaag in grote aantallen aanwezig was zag ook dat de verdiende 1-1 bijna niet uit kon blijven.  SVT vocht in de laatste 10 minuten wat het waard was voor de gelijkmaker en liet daarbij wat ruimtes achter de verdediging liggen. In de 68 minuut maakten Advendo daar gebruik van doordat de centrale verdediger het veld overstak en de bal rond onze 16 voor de voeten kreeg en zich daar wel raad mee wist 2-0. Na nog een aantal tevergeefse pogingen van SVT, floot de overigens consequente en goed fluitende scheidsrechter van dienst af.

Ondanks de nederlaag ben ik trots op de jongens die goed weerstand bode tegen een fysieke tegenstander. Deze week gaan we weer lekker trainen en bereiden we ons voor op de wedstrijd van zaterdag.
SVT JO15-2 VS. Boeimeer JO15-5 10:30