zware motregen
Windkracht: 5m/s N

SC Emma 1 – Terheijden 1

Na 2 nederlagen mocht Terheijden 1 naar Dordrecht. SC Emma 1 was de tegenstander. Het was belangrijk dat er 3 punten mee terug naar Terheijden kwamen.

Het was waterkoud en er stond een stevige wint maar Terheijden begon erg fel aan de wedstrijd. Iedereen gaf gelijk druk vooruit en Emma wist hier niet mee om te gaan. Dit resulteerde in een paar kleine kansen. Vooral achterin wist Emma geen raad met de druk. Naar goed doorzetten van Dennis wist hij 1 op 1 te komen met de keeper. Met buitenkantje rechts schoof hij de bal in het net. 1-0. Het was duidelijk dat Terheijden deze wedstrijd graag wilde winnen. De druk bleef erg hoog en binnen het kwartier viel ook de 2-0 voor Terheijden. Tommy wist door te breken en de 2-0 binnen te schieten.

Ook na het 1ste kwartier was Terheijden de bovenliggende partij. Emma kwam heel af en toe voor de goal van Terheijden maar kon nooit echt gevaarlijk worden. Terheijden was nog dicht bij de 3-0. Jaimy had een goed schot wat op de paal belande.

Een verdiende voorsprong voor Terheijden in de rust.

Na de rust kwam Emma iets feller uit de kleedkamer. Terheijden had het hier in het begin goed lastig mee. Emma werd iets gevaarlijker. Dit ging wel samen met veel overtredingen. Na een uur spelen was ook dit weer het geval en gaf de scheidsrechter een rode kaart aan Emma.

Ook na de rode kaart was Emma gevaarlijk. Alle spellers gaven nog net wat extra. Emma kwam steeds dichter bij een doelpunt. Zo werd er een bal snoeihard op de paal geschoten en werd een vrije trap goed gepareerd door de keeper van Terheijden.

Ook Terheijden bleef gevaarlijk. Helaas werd het voorin niet goed uitgespeeld en bleef het spannend. Het was Emma dat een doelpunt maakte. Een afstandsschot vloog in combinatie met de harde wint snoeihard de hoek in. Met nog een goed kwartier te spelen was de spanning weer optimaal.

Ook Terheijden kreeg een rode kaart. Pepijn pakte 2x geel en mocht met nog een 10 minuten spelen het veld verlaten. Het was Emma dat nu nog meer druk zette op Terheijden. Toch was het Terheijden dat de wedstrijd besliste. Via een snelle counter kwam JO19 speler Max Brouwers 1 op 1 met de keeper en wipte de bal knap over hem heen. De scheidsrechter floor af en de 3 punten kunnen mee terug naar Terheijden. Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Terheijden.

Volgende week komt Dussense Boys op bezoek.