Windkracht: 4m/s NNO

OVV Vr 1 – Terheijden Vr 1

Met neergeslagen kopjes dropen ze van het veld. Met alle respect voor de tegenstander het gevoel dat we hier twee punten hebben laten liggen. Dit terwijl we voor hetzelfde geld met 5 – 1 hadden kunnen verliezen. De beste stuurlui staan aan de wal is het bekende spreekwoord. Zodoende dachten de vele supporters dat we iets minder fel waren, te weinig het gevoel gaven alle duels te willen winnen, misschien wel het idee hadden dat we hier gemakkelijk van konden winnen. Nu weten wij, Carla en Gied, dat het zeker geen onwil was. Zeker niet de onwil om voor het kampioenschap te gaan. Natuurlijk gaan we ervan uit dat iedereen het beste geeft van zichzelf. Maar mysterieuze krachten in de sport zorgen ervoor dat je vorige week terecht na een schitterende wedstrijd de volgende ronde bereikt in de beker en hier te weinig brengt om mee te blijven doen op de ranglijst. Zo blijkt dat een te smalle selectie funest is om wekelijks op goed niveau te blijven presteren. Enkele zieke speelsters wegen zo wel door op ons team. In de eerste helft met wind tegen worden we na 1 minuut en dertig seconden niet op achterstand gezet. Het blijft 0 – 0 bij rust met wisselende kansen. Het vooraf afgesproken concept van veel balsnelheid, terug willen voetballen en aan de andere kant openen kwam er niet geheel uit. Tijdens de thee is er weinig te vertellen behalve de opdracht van de eerste helft en gezien de wind mee schieten op de goal.

Met neergeslagen kopjes dropen ze van het veld. De tegenstanders feliciterend omtrent hun verdiende punt. De arbitrage bedankend. Zelf niet tevreden.

Persoonlijk kom ik op die momenten altijd wel ergens een spiegel tegen om in te kijken. Dan besef ik dat ik niemand van ons team geluk heb gewenst voor het behaalde punt. Net als Carla teleurgesteld, maar wel beseffend dat we beter kunnen en eigenlijk ook beter moeten om verder te komen. Zie hier weer enkele mooie uitdagingen die ons tegemoet komen.

Na enkele uren druppelt het besef binnen dat niet altijd een diamant de eerste de beste keer volledig goed wordt geslepen. Dat ook hier wel eens een tegenslag te verwerken valt. Laten we van vandaag meenemen dat het beter kunnen voetballen alleen niet voldoende is om alle wedstrijden te winnen. We moeten het ook wel laten zien. Als we sterker uit dit dipje komen zullen we de volgende keer een ander sausje serveren. Het liefste was ik na de wedstrijd op zondagmiddag al weer gaan trainen met de gehele groep. Helaas moet ik nu tot woensdagavond wachten. Maar ik weet nu al dat dan iedereen minimaal aan 2000 (tweeduizend) balcontacten zal komen.

Eindstand : 1 – 1 (16-03-2014)

Carla en Gied.