Windkracht: 4m/s NNO

Nieuwe Incassoprocedure bij S.V. Terheijden

Via verschillende kanalen hebben we de term al vaker gehoord waarschijnlijk: SEPA.

Dat is de nieuwe betalingsstandaard die de banken binnen Europa met elkaar hebben afgesproken.

Dit houdt onder meer in dat het vertrouwde rekeningnummer van de bank- en/of girorekening wijzigt in een IBAN-nummer van 16 karakters.

Ook als vereniging hebben wij er mee te maken.

Onze wijze van incasseren wordt aangepast. Daar waren wij van op de hoogte en hadden de bank laten weten, dat wij nog tot eind mei 2014 op de oude wijze wilde incasseren (voor de kenners een CLIEOP03 bestand). Echter deze melding is door de bank niet op een correcte manier verwerkt.

Dit heeft een aantal gevolgen voor ons als vereniging, maar ook bij de leden.

1. De incassorun van eind april 2014 is niet uitgevoerd. Dit zal nog worden ingehaald in juni 2014.

2. De incasso van eind mei zal in de eerste dagen van juni 2014 voor het eerst gebeuren

3. Alle leden, waarvan wij de te vorderen bedragen (contributie, boetes e.d.) willen incasseren, moeten we laten weten, welk uniek nummer in het vervolg gebruikt zal worden als kenmerk bij de maandelijkse incassorun. Dat zou dan betekenen dat er meer dan 600 brieven verstuurd moeten worden. In de huidige tijd besteden we de kosten voor de postzegels graag op een andere wijze.

Hoe herkent u in de toekomst de incassorun van S.V. Terheijden?

Op de eerste plaats aan de naam van de incassant en aan het unieke kenmerk.

Dit kenmerk begint voor iedereen met BBJB77V0000, gevolgd door een volgnummer bestaande uit 3 cijfers (bijvoorbeeld BBJB77V000571).

Daarom de volgende eerste concrete vraag: als er leden die deze gegevens toch graag ontvangen, kan dat natuurlijk altijd. Stuur dan even een verzoek aan penningmeester@svterheijden.nl  en er wordt een machtiging met deze gegevens verzonden.

Wil iemand zijn/haar specifieke volgnummer weten, stuur dan ook even een mail naar het genoemde e-mailadres.

Wij zullen in het vervolg per de 26ste van elke maand de incassorun verzorgen. Afhankelijk van de dag van de week ziet u deze incassering op de rekening waar de machtiging is voor verstrekt een tot 3 dagen later (dit speelt bij incassering op een vrijdag)

Als iemand vragen heeft, opmerkingen wil plaatsen of anderszins contact wil hebben? Graag laat mij het dan weten via penningmeester@svterheijden.nl

Ton Verwijmeren