Windkracht: 5m/s NNO

Jeka Vr. 1 – Terheijden Vr 1 (3e Bekerronde)

“Dierenmishandeling na bekerwinst tussen Jeka Breda en sportcomplex Terheijden” *

Volgens ooggetuigen die door de Politie zijn gehoord was het een jongedame vergezeld van een man. Zij zouden zondagnamiddag enkele pauwen, die van de eerste voorjaarsstralen genoten, op weliswaar zachte wijze hebben ontdaan van hun verenpracht. Later werden deze veren teruggevonden bij het sportcomplex van Terheijden. De speelsters en de begeleiding van het vrouwenteam (Carla en ondergetekende) liepen hiermee supertrots op het sportcomplex van Terheijden rond.

pauw1

– Trots op het behaalde bekerresultaat van 2 -0 winst op een heel sterke tegenstander Jeka.

– Trots op de tomeloze inzet van onze dames.

– Trots op onze verdedigers die aanvallend ondersteunden.

– Trots op onze aanvallers die verdedigend mee kwamen helpen.

– Trots op onze middenvelders die alle linies aan elkaar bleven lopen.

– Trots op onze 3 geblesseerden die allemaal weer hun teamgenoten kwamen aanmoedigen en waarvan Sandra de rol van assistent scheidsrechter op zich nam.

– Trots op de bereidheid om voor elkaar te strijden en samen te gaan voor weer een nieuwe mijlpaal in het bekergebeuren van Terheijden vrouwen.

– Trots op het feit dat er op zoveel verschillende plaatsen kan worden gespeeld en de speelsters onderling van posities wisselen en deze van elkaar overnemen.

– Trots op onze tegenstander waarbij de speelsters en technische staf zwaar teleurgesteld en aangeslagen van het veld afliepen maar hun sportiviteit niet verloren.

Met hoogrode kleur kwamen ze van het veld. Shirtjes doorweekt van het zweet. Sommige met blaren onder de voeten van het vele lopen. Anderen tot ver op het tandvlees gegaan. De laatste vijf minuten werd een martelgang. Waarbij het lichaam eigenlijk niet meer wilde, maar de geest toch nog die laatste lange sprint eruit deed persen. Een tegenstander die ons het lever meer dan zuur maakte. Ik heb deze week op de fitness geen behoefte aan de apparaten Abductor en Adductor waarbij onder andere de bilspieren aardig worden aangesproken. Zo erg

was het billenknijpen door de begeleiding en wissels aan de kant. De wissels die ons perfect steunden op momenten waarbij speelsters, terugkomend van lichamelijk ongemak, even rust kon worden gegund. Het is juist dit teamgebeuren wat ons samen zo sterk maakt en wat voor nog mooie momenten in de toekomst kan schenken. Belangrijke zaak is nu al de contractbesprekingen te voeren en iedereen voor de komende 3 jaar vast te leggen voor ons Terheijden.

Blijdschap bij en gelukwensen van de vele meegereisde trouwe supporters, die ook zullen zien dat langzaam maar zeker het team nog meer naar elkaar toegroeit.

Dan te bedenken dat de voorbereiding naar deze bekerkraker verre zeg maar heel verre van ideaal was gezien onderstaande gebeurtenissen:

– Carla wordt telefonisch midden in de nacht op de hoogte gebracht van lichamelijk ongemak van enkele vrouwen.

– Twee uur voor de wedstrijd is er frequent toiletbezoek wat het haast onmogelijk maakt voor deze speelster om op het veld te staan, gelukkig wordt zij gesteund en voorzien van pillen net op tijd voor de wedstrijd klaargestoomd.

– Autopech zorgt ervoor dat enkele voetbalsters langs de kant van de weg belanden.

– Een hele logistieke operatie volgt waarbij ouders, ervoor zorgen dat de auto wordt teruggesleept, de dames alsnog deels op tijd voor de wedstrijd aankomen. De ongelukkige autobezitster wordt opgepikt en de achterbank gebruikt als kleedkamer om niet teveel minuten na aanvang aan te schuiven en beschikbaar te zijn.

Naast deze fijne herinneringen aan een mooie match is er ook de steeds groter groeiende aandacht voor ons vrouwen en meisjesvoetbal vanuit de vereniging. Ook daar mogen we trots op zijn.

Zoals altijd geen aparte vernoeming van doelpuntenmakers omdat we als team opereren. In voor- en tegenspoed. Zoals altijd is hierop een uitzondering maken dan van toepassing. Vandaag gingen iets meer eerdergenoemde veren naar onze aanvoerder/keepster Milou. Al een heel jaar goed bezig en vol zelfvertrouwen uitstralend staat ze tussen de palen. Vandaag was zij de perfecte sluitpost voor ons en niet te passeren door de Jeka vrouwen. Van dichtbij, zacht, hard, van veraf, alleen op haar afkomend, op alles had ze een gepast antwoordt en hield haar en ons doel schoon. Klasse.

Aanstaande vrijdag is wegens training van de selectie en de wedstrijden van de 35 plussers geen gras/trainingsveld beschikbaar voor ons vrouwenteam. Carla en ik zijn voornemens om dan onze trainingstijd te gebruiken voor een lange looptraining met diverse loopoefeningen. Deze zouden we dan graag willen evalueren met het hele team in de kantine waarbij we zelf voor appelgebak zorgen. Wij zijn superbenieuwd of hier het bestuur in mee kan gaan en voor versnaperingen kan zorgen. Uiteraard willen wij hen ook niet onthouden om als blijk van waardering en steuntje in de rug ook het appelgebak voor te schotelen. Benieuwd hoeveel mensen de site van Sv Terheijden lezen en kijken uit naar een reactie van het bestuur die wij graag willen delen met onze speelsters.

gebak

Tot de woensdagtraining.

Gied en Carla

* Dat over die pauwen is natuurlijk maar verzonnen, maar niet dat Carla en Gied heel trots zijn op hun “kroost”.