Windkracht: 4m/s NNO

Dolfijnentherapie voor Renske !

U heeft haar vast wel eens gezien op de vereniging. Renske Brooymans, dochtertje van Marc en Ellen. Zusje van Babet.renske

Renske is een meisje met downsyndroom. Ze is negen jaar en volgt regulier onderwijs. Renske heeft naast downsyndroom een ernstige spraakstoornis, namelijk spraakdyspraxie.

Renske is een heel sociaal kind, vind sporten heerlijk en heeft veel vriendjes en vriendinnetjes. Toch staat het praten haar in de weg. We merken dat het leeftijdsverschil met haar vriendinnetjes te groot word. Haar niveau ligt rond de vier jaar, ze is negen. Bekenden verstaan haar wel, onbekenden hebben daar steeds meer moeite mee.

In april 2010 heeft Renske voor de eerste keer dolfijnentherapie gevolgd in Curaçao. Na tien dagen intensieve therapie en een prachtige tijd in Curaçao, heeft Renske een paar grote sprongen voorwaarts gemaakt. Zowel het praten als concentratievermogen zijn erg vooruit gegaan. Op de dag dat wij terug zijn gekomen uit Curaçao, hebben wij gezegd, als we dit haar nog een keer kunnen geven, doen we dat meteen.

In december 2014 hebben wij haar weer ingeschreven voor de tweede keer therapie. We zijn heel hard aan het sparen maar we zijn er nog niet.

Een enthousiaste vriendin opperde het idee om, net als in 2010, wat acties op te zetten om aan geld te komen om de therapie te bekostigen.

Een actie hiervan is, mobieltjes verzamelen. Deze brengen namelijk aardig wat geld op.

Onze vraag aan u, uw familie en bekenden: Heeft u ergens in een la of achter in de kast nog een mobieltje liggen dat u wil doneren, wij zijn er blij mee !

U kunt ze inleveren in de kantine, daar staat een verzameldoos. Natuurlijk houden wij u op de hoogte van deze actie en in december 2014 hopelijk een verslag van Renske’s verblijf op Curaçao !

Mocht u in de gelegenheid zijn om op een andere manier te sponsoren, neem dan contact op met ondergetekende. ellendejonge@casema.nl

Alvast bedankt !

Marc, Ellen, Babet en Renske.