zwaar bewolkt
Windkracht: 6m/s ZW

Bavel Vr 3 – Terheijden Vr 1. “In goede en slechte tijden”.

Voor velen zijn dit bevleugelde woorden wanneer een huwelijks aanzoek uitmondt in een trouwerij en je elkaar onder andere onvoorwaardelijke steun beloofd in goede en slechte tijden. Vele andere in Nederland denken hierbij meteen aan het …..programma wat dagelijks zendtijd kost. Voor de Vrouwen van Terheijden betekent dit dat je ook de kwaliteit moet hebben om een stukje te plaatsen op de site, ook als je een keer verliest.

Afgelopen zondag onze eerste wedstrijd in de voorjaarcompetitie. Weer van de partij was ons Anke, na haar buitenlands avontuur. Lara en Hanna uit de jeugd, die vanaf nu niet meer als zodanig apart worden genoemd. Zij hebben gelukkig toegezegd om ons vrouwenteam iedere zondag blijvend te steunen, waarvoor dank. Zullen zij de voorbode zijn van nog veel meer aanstormende meisjes die er aan zitten te komen uit onze talentvolle jeugd?

Even terug naar de wedstrijd. Voetbalvereniging Bavel heeft voor zijn Vrouwen een meer dan warme plaats ingericht. Maar liefst 4 teams staan ingeschreven en alle teams spelen hoog mee in hun competities. Op dit moment was Bavel Vr. 3 voor ons nog een maatje te groot. Met heel veel tegenwind werd het met de rust 3 – 0. En ondanks dat de wind met ons meeblies werd de eindstand 6 – 1. Kortom te weinig in te brengen, zelfs zonder wind zou het te lastig geworden zijn. Als het dan niet loopt of gaat zoals je zou willen zie je van alles wat nog beter kan, waar we allemaal nog wat stapjes zouden kunnen zetten.

Als “trainer” voel je je machteloos/schuldig dat je ze niet zover hebt kunnen bewerken om meer tegenstand te bieden. Natuurlijk is het begrijpelijk dat je ze voor en na de wedstrijd (als man) moet achterlaten en verlaten in de kleedkamer. Maar is deze groep niet te hoog gegrepen voor je eigen kwaliteiten? Heb je er wel genoeg kijk op om iedereen daar te zetten waar ze het beste tot hun recht komen. Haal je wel alle kwaliteiten uit de speelsters. Gedachten vechten om de vergelijking met Philip Cocu. Een hele goede getalenteerde ploeg, maar niet gewonnen.

Je worstelt met je “gevoelens”. Allemaal nieuwe dames. Toenadering zoeken. Op welke manier? Wat zijn ieders achtergronden? Over iets meer praten dan over voetbal? Die spreekwoordelijke en letterlijke arm over die schouder leggen? Bij een mannenteam ligt dat makkelijker. En zo wordt je vooralsnog beperkt in het nog meer aandacht geven zoals je eigenlijk zou willen maar tot op heden nog te weinig doet. Zoiets kost tijd om niet te geforceerd te doen. Er is nu eenmaal meer dan het wegleggen van “hoedjes en pionnen op het trainingsveld” om van een aantal vrouwen tot een team te maken.

Deze “gevoelens” heb ik nog niet eerder gehad. Waarschijnlijk had ik in het verleden meisjes/dames-teams waarvan het merendeel al op hun hoogste kwaliteit bezig was en genoegen namen met de manier zoals het ging. Thans is er een groep die verder wil en zeker nog samen met elkaar 40 % verder kan komen.

Zelfreflectie, nooit verkeerd. Dit alles na 1 (terecht) verloren wedstrijd.

Ook de begeleiding mag niet stilstaan en moet blijven investeren in eigen functioneren.

Gelukkig wordt er niet onredelijk tegen elkaar geroepen of afgereageerd op anderen. Maar teleurstelling overheerst nadat we natuurlijk de sportieve felicitaties aan de tegenstander hebben gegeven en dank aan de scheids en assistent-scheidsrechter hebben uitgesproken.

Is er dan geen winst te benoemen deze week?

Jazeker:

– onze geblesseerden staan bijna letterlijk en figuurlijk te trappelen om aan te schuiven tijdens de wedstrijden. Voor eigen veiligheid worden sommigen, vandaag Laura Vink, bewust aan de kant gehouden, maar wel met pijn in het hart van de begeleiding en  medespeelsters.

– afgelopen 2 trainingen waren we met nagenoeg de volledige selectie aanwezig. Dat maakt trainen nog leuker en als team worden we er zeker beter van.

– ook nagenoeg de gehele selectie was aanwezig tijdens de georganiseerde voetbalquiz in de kantine afgelopen vrijdag. Heel belangrijk om naast voetbal ook veel plezier te hebben met elkaar.

– de teleurstelling geeft aan, de wil om voor een goed resultaat te gaan, maar gelukkig niet ten kostte van alles zoals afgeven op elkaar.

– de zin om deze week op woensdag en vrijdag weer lekker met elkaar aan de slag te gaan.

– Carla en ik nemen de uitdaging aan om deze groep te proberen verder te brengen en kijken nu al in de toekomst om vrouwenvoetbal in Terheijden te laten gelijken op onze collega’s in Bavel.

Waar een vrij Wil liger is, is een weg.

Als we wegrijden van het complex bij Bavel dromen Carla en ik, over de toekomst. Hoe zou het over een aantal jaren zijn bij Terheijden, wanneer we meerdere vrouwenteams hebben voetballen op hoger niveau. Mogelijk liggen hier dan ook taken voor onze huidige selectiespelers bij de vrouwen als trainsters/leidsters.

Dromen moet je blijven behouden en een stukje moet je blijven schrijven,

” in goede en slechte tijden””.

Gied en Carla.

p.s. Mogelijk is er binnenkort een sponsor voor ons vrouwenteam. Nadere gegevens volgen.