Berichten bestuur en Leden adm.

Afgelastingen

Belangrijk: Neem bij twijfel contact op met je eigen leider. Bel niet naar het sportpark, dan blijft de lijn vrij voor contacten met andere verenigingen.

Afgelasting scenario’s
Soms kan het voor komen dat een wedstrijd niet doorgaat. Hierbij zijn twee scenario’s denkbaar:

1 Algehele afgelasting:
De KNVB kan bij slechte weersomstandigheden besluiten dat automatisch alle competitie- en bekerwedstrijden in een bepaalde regio zijn afgelast. In totaal zijn er 7 regio’s: Landelijk, West I, West II, Zuid I, Zuid II, Oost en Noord. SV Terheijden valt onder categorie Zuid 1. Daarnaast heb je binnen een regio een categorie A en een categorie B (uitleg zie kopje ‘categoriën uitleg’). Op NOS teletekst pagina 603 kan je zien welke regio’s + Categoriën zijn afgelast.

2 Afgelasting voor een bepaalde wedstrijd
Het kan voorkomen dat bepaalde wedstrijden worden afgelast door slechte veld omstandigheden of dergelijke. Deze worden (zo snel mogelijk) getoond op de programma pagina van deze website.

Categorieën uitleg
In het gehele amateurvoetbal wordt onderscheid gemaakt tussen prestatiegericht (categorie A) en recreatief (categorie B) voetbal. Onder categorie A vallen de volgende teams:

• Alle eerste seniorenteams(standaard teams)
  • Reserve seniorenteams tot en met de 3e klasse
  • Juniorenteams tot en met 1e klasse
  • D-pupillen top- en hoofdklasse
  • Dames tot en met 2e klasse.

Binnen SV Terheijden vallen daarom de volgende teams onder categorie A van zuid 1 (de rest valt automatisch onder zuid 1, categorie B):

• Senioren: Terheijden 1 en 2.
  • Jeugd: A1, B1 en C1

Voorbeeld Teletekst

Een voorbeeld van teletekst wanneer er sprake is van algehele afgelasting van bepaalde regio’s i.c.m. bepaalde categoriën. X=afgelast.